Business & Finance Δευτέρα 29/03/2021, 17:23
ΑΓΟΡΕΣ

Με «σβηστές μηχανές» η Wall Street στην καινούργια εβδομάδα  

Με «σβηστές μηχανές» η Wall Street στην καινούργια εβδομάδα  

Οι τριγμοί της κήρυξης στάσης πληρωμών από την Archegos Capital Management την Παρασκευή, δείχνουν να μεταφέρονται σήμερα στη Wall Street, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει μπει στην καινούργια εβδομάδα υποχωρώντας, εν αντιθέσει με την προηγούμενη συνεδρίαση στην οποία σημείωσε κέρδη. Την Παρασκευή ο S&P 500 σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, με τον  Dow Jones να απέχει μόλις 1% από το δικό του υψηλό ρεκόρ και τον τεχνολογικό Nasdaq να χρειάζεται να ενισχυθεί κατά σχεδόν 7,1%, προκειμένου να φθάσει στο δικό του υψηλό ιστορικό ρεκόρ. 

Η ανακοίνωση της Archegos προκάλεσε ένα πτωτικό «ντόμινο» στις μετοχές των εταιρειών που  έχουν μεγάλη έκθεση στην επενδυτική εταιρεία, όπως η Viacom και η Discover, οι οποίες όμως σήμερα προσπαθούν να ανακάμψουν.

Αντιθέτως οι μετοχές των Credit Suisse και Nomoura παραμένουν εν μέσω πιέσεων καταγράφοντας απώλειες περί του 16%. Εν μέσω πιέσεων την Παρασκευή βρέθηκαν και οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Baidu και Tencent, οι οποίες σήμερα παρουσιάζουν υποτονικές απώλειες (επίσης έχουν μεγαλά ανοίγματα στηνArchegos).

Στην άλλη πλευρά των χρηματιστηριακών ταμπλό, η μετοχή της Boeing έχει υπερβεί το +3%, μετά την ανακοίνωση ότι ήρθε σε συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest Airlines (+1,30%), για να της παραδώσει 100 αεροσκάφη τύπου 737 MAX, με τα πρώτα 30 αεροπλάνα να έχει προγραμματισθεί να παραδοθούν μέσα στο 2022.

Ο Dow Jones υποχωρεί σχεδόν 0,1%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες περί του 0,50%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 0,83%. 

Με το κλείσιμο της Παρασκευής στο σύνολο του Μαρτίου ο Dow Jones παρουσιάζει κέρδη 6,9%, ο S&P 500 4,3%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,4%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News