Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 22:00
WALL STREET

Προβάδισμα Nasdaq με κέρδη άνω του 1% – Ανοδος για Dow και S&P 500

Προβάδισμα Nasdaq με κέρδη άνω του 1% – Ανοδος για Dow και S&P 500

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, με κινητήρια δύναμη τον κλάδο τεχνολογίας καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στα μεγάλα ονόματα των μετοχών ανάπτυξης στον απόηχο της περαιτέρω αποκλιμάκωσης των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,23%, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κάτω από το 1,70%. Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,70%, αφού όμως ενωρίτερα είχε φθάσει τη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,32%.

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα από 5% καθώς αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας Ark Invest έθεσε νέο υψηλότερο στόχο για την τιμή μετοχή της, κάνοντας λόγο για τετραπλασιασμό μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη, που σημαίνει ότι θα φθάσει τα 3.000 δολάρια έως το 2025.

Επίσης, κέρδη τουλάχιστον 2% κατέγραψαν οι μετοχές των Apple, Facebook, Microsoft και Netflix. 

«Καθώς οι αποδόσεις αποκλιμακώνονται, οι επενδυτές θα επιστρέψουν σταδιακά στις μεγάλες μετοχές της τεχνολογίας που παρουσιάζουν μεγάλη ροή ρευστού, υψηλά έσοδα και αυξημένο αριθμό πελατών», αναφέρει ο Ρίτσαρντ Σαπερστέιν, επικεφαλής επενδύσεων της Treasury Partners. 

Ο κλάδος βαριάς βιομηχανίας βρήκε σημαντικό στήριγμα σε δημοσίευμα των The New York Times, βάσει του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει νέες δαπάνες σε μεγαλόπνοα προγράμματα υποδομών ύψους έως και 3 τρισ.δολαρίων για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street, μεταξύ των οποίων Goldman Sahs, κάνουν λόγο για δαπάνες ύψους 2 τρισ.δολαρίων σε υποδομές. 

Το θετικό κλείσιμο της Wall Street είναι πολλά υποσχόμενο για αντιστροφή του κλίματος έντονης μεταβλητότητας που σημειώθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω του νέου κύματος ανόδου των αποδόσεων. Ο Dow και ο S&P 500 κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα απώλειες 0,5% και 0,8% αντίστοιχα, ανακόπτοντας το ανοδικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων. Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,8%.  

Η αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς και τις προοπτικές της οικονομίας επιστρέφει δυναμικά, μετά μάλιστα τη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων από κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ και η οποια έδειξε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής νόσησης καθώς και κατά 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρής νόσησης και νοσηλείας λόγω Covid-19.

Επίσης, πολλοί αναλυτές στη Wall Street θεωρούν ότι η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων δεν είναι και τόσο ανησυχητική λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας από την ύφεση της πανδημίας. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News