Business & Finance Δευτέρα 22/03/2021, 16:36
ΑΓΟΡΕΣ

Έναρξη εβδομάδας με το «δεξί» για τη Wall Street 

Έναρξη εβδομάδας με το «δεξί» για τη Wall Street 

Με τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να αποκλιμακώνονται και τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να κινούνται ανοδικά, η Wall Street μπαίνει στην καινούργια εβδομάδα καταγράφοντας κέρδη.

Στις ΗΠΑ δεν έχουν μεταδοθεί οι σημερινοί τριγμοί από την Τουρκία, μετά την αναπάντεχη αντικατάσταση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέσσερις μόλις μήνες αφότου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, έχει εφησυχάσει τους επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση κι έτσι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημειώνει κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας. Η απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας έχει περιορισθεί στο 1,69%, μια υποχώρηση 6 μονάδων βάσεων από το υψηλό 14 μηνών στο 1,75%, στο οποίο σκαρφάλωσε την περασμένη εβδομάδα. 

Οι μετοχές των Big Tech κινούνται όλες ανοδικά και συνεπακόλουθα συμπαρασύρουν το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ στον αντίποδα πιέσεις δέχονται οι μετοχές των big banks της Wall Streets, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Η μετοχή της Tesla πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έχει ακολουθήσει την ανιούσα, μετά την εκτίμηση της μεγαλοεπενδύτριας Κάθι Γουντ, ότι η τιμή της μπορεί να φθάσει τα 3.000 δολάρια έως το 2025. Αντιθέτως οι μετοχές των υπόλοιπων αυτοκινητοβιομηχανιών δέχονται πιέσεις, μετά την ανακοίνωση του CEO της Renesas ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα παρασκευής ημιαγωγών στην Ιαπωνία. Η ιαπωνική εταιρεία είναι εκ των μεγαλυτέρων προμηθευτών ημιαγωγών στις κατασκευάστριες αυτοκινήτων.  

Ο κλάδος που σήμερα έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του είναι των μεταφορών, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Kansas City Southern (+13,30%) από την Canadian Pacific Railway (-2,40%), μια συμφωνία ύψους 25 δισ. δολαρίων με μετρητά και μετοχές της δεύτερης. Από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψει η πρώτη σιδηροδρομική εταιρεία που θα δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. 

Ο τεχνολογικός Nasdaq με τα κέρδη 0,82% έχει υπερβεί τις 13.000 μονάδες και πλησιάζει το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στις 16 Φεβρουαρίου, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,45%, με τον Dow Jones να κινείται με πιο περιορισμένα κέρδη της τάξεως του 0,11%. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News