Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 22:15
WALL STREET

Σε άνοδο γύρισε ο Nasdaq – Dow και S&P σε αρνητικό έδαφος

Σε άνοδο γύρισε ο Nasdaq – Dow και S&P σε αρνητικό έδαφος

Με άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq μετά την χθεσινή απότομη πτώση του 3%, βρίσκοντας στήριγμα στο Facebook και στις μετοχές ενέργειας, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων «πήραν μία ανάσα» στο τέλος της εβδομάδας. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σήμερα στο 1,73% από το 1,77% που εκτινάχθηκε χθες με αναλυτές να κάνουν λόγο σήμερα για ένα πιο σταθερό περιβάλλον επιτοκίων σε ολόκληρη την καμπύλη των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,71%. O S&P 500 έκλεισε τελικά με οριακή πτώση 0,07%, παρά τα κέρδη 0,27% που κατέγραφε λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί. Αντίστοιχα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,71%.   

Η μετοχή του Facebook έκανε ράλι προσφέροντας το μεγαλύτερο στήριγμα στους δείκτες Nasdaq και S&P 500, αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέφερε ότι η πολιτική της Apple για το ιδιωτικό απόρρητο με τις επικείμενες αλλαγές που θα φέρει στις online διαφημιστικές πωλήσεις θα οδηγήσουν την εταιρεία σε πιο πλεονεκτική θέση. 

Ο επιμέρους ενεργειακός δείκτης του S&P 500 ακολούθησε την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου, μετά το χθεσινό sell off.

Αντίθετα, ο επιμέρους δείκτης τραπεζών δέχθηκε πιέσεις από την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να μην παρατείνει τα μέτρα κεφαλαιακής ελάφρυνσης προς τις τράπεζες, δίδοντας το σύνθημα για τον τερματισμό τους στα τέλη Μαρτίου. «Οι τράπεζες έχουν ακολουθήσει μία άκρως θετική πορεία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και η σημερινή είδηση από τη Fed λειτούργησε μάλλον ως καταλύτης για ρευστοποιήσεις κερδών», αναφέρει ο Αρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της National Securities.

Ωστόσο, ο Νasdaq παραμένει περίπου 6% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό της 12ης Φεβρουαρίου, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας και γενικότερα υψηλής ανάπτυξης έχουν χάσει έδαφος τους τελευταίους μήνες, με τις αποτιμήσεις τους να φαίνονται λιγότερο ελκυστικές, καθώς αυξάνονται οι ομολογιακές αποδόσεις.  

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της FedΕχ επιδόθηκε σε ράλι, από τη στιγμή που τα τριμηνιαία κέρδη της αμερικανικής εταιρείας ταχυμεταφορών αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, χάρη στην άνοδο των τιμών και του όγκου παραγγελιών, εν μέσω της έκρηξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη διάρκεια του κορωνοϊού. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News