Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 19:37
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Ρεκόρ εισροών στα equity funds σε μια εβδομάδα 

BofA: Ρεκόρ εισροών στα equity funds σε μια εβδομάδα 

Στο ποσό ρεκόρ των 68,3 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εισροές στα equity funds σε παγκόσμιο επίπεδο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή η Bank of America, παρά το γεγονός ότι το ίδιο διάστημα ο τεχνολογικός Nasdaq της Wall Street βρέθηκε εν μέσω έντονων πιέσεων. 

Στα equity funds στις ΗΠΑ κατευθύνθηκαν 53 δισ. δολάρια, καθώς η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed και η δέσμευσή της να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο 0% ευνοεί την ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές. 

Ωστόσο η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου σκαρφάλωσε στο 1,75% και σε υψηλό 14 μηνών, μια άνοδος που προκάλεσε ένα μαζικό sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού Nasdaq, διαγράφοντας περισσότερα από 400 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των εταιρειών σε μια μόνο συνεδρίαση. 

Τα equity funds σε όλο τον κόσμο έχουν προσελκύσει 347 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής φέτος, ρεκόρ εισροών για το διάστημα αυτό και στο επίπεδο που έφθασαν στο σύνολο του 2017. Σε ετήσια βάση, οι φετινές εισροές έχουν εκτιναχθεί στο 1,6 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τη BofA.

«Βρισκόμαστε στη μέση των ισχυρότερων μακροοικονομικών δεδομένων της ζωής μας», έγραψε ο στρατηγικός επενδυτής της BofA Μάικλ Χάρνετ σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Παρόλα αυτά στην ανακοίνωσή της η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών παγκοσμίως, όπως δείχνουν οι οκτώ αυξήσεις επιτοκίων σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής φέτος έναντι πέντε μειώσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News