Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Εντυπωσιακό comeback στη Wall Street – Με νέο ρεκόρ ο Dow

Εντυπωσιακό comeback στη Wall Street – Με νέο ρεκόρ ο Dow

Eντυπωσιακό comeback έκανε η Wall Street προς το μέσο της σημερινής συνεδρίασης, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ποντάρουν σε κυκλικές μετοχές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις προοπτικές της οικονομίας, αφήνοντας για λίγο στην άρκη τον κίνδυνο του πληθωρισμού και την αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο Dow Jones κατάφερε να καλύψει τις απώλειες των 110 μονάδων βάσης και να ενισχυθεί κατά 424 μονάδες ή 1,35%, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό, με στήριγμα τον κλάδο ενέργειας, βαριάς βιομηχανίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης Dow Jones είχε αγγίξει ιστορικό υψηλό και ενδοσυνεδριακά. Η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε περισσότερο από 7%, ενώ της Chevron 4%. Οι μετοχές των Goldman Sachs, American Express και Caterpillar ενισχύθηκαν επίσης περισσότερο από 2%. 

Με άνοδο 1,1% έκλεισε και ο δείκτης S&P 500, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να αντιστρέψει τις αρχικές του απώλειες του 1,3% και να κλείσει με άνοδο 0,99%. Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν ενωρίτερα ρευστοποιήσεις υπό την πίεση της νέας ανόδου των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων. Τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να απομακρύνουν τους επενδυτές από μετοχές που παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις στρέφοντάς τους στα ομόλογα, ενώ ενδεχομένως να υπονομεύσουν και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Αυτή που ξεχώρισε ήταν η μετοχή της GameStop η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 100%, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στη συγκεκριμένη εταιρεία, εν μέσω αλλαγών σε επίπεδο διεύθυνσης. Μάλιστα, η διαπραγμάτευση της μετοχής της σταμάτησε ενώ απέμεναν μόλις 30 λεπτά από την ολόκληρηση της συνεδρίασης, λόγω της έντονης μεταβλητότητας. Ο όγκος των συναλλαγών στη συγκεκριμένη μετοχή ήταν δύο φορές μεγαλύτερος από το μέσο όρο των τελευταίων 10 συνεδριάσεων. 

«Αυτό που καθοδηγεί την χρηματιστηριακή αγορά είναι τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης, η ήπια στάση της Fed και η ισχυρή εταιρική κερδοφορία», αναφέρει ο Ρίτσαρντ Σαπερστέιν, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της Treasury Partners. 

Kαι οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street αναμένεται να παρουσιάσουν τον Φεβρουάριο τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από πέρυσι το Νοέμβριο. Οι μετοχές αξίας συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους πορεία με το δείκτη S&P 500 των μετοχών αξίας να καταγράφει άνοδο για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News