Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 17:03
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλο πλήγμα στον Nasdaq από τις Big Tech – Σε αρνητικό έδαφος για το 2021 η μετοχή της Tesla 

Μεγάλο πλήγμα στον Nasdaq από τις Big Tech – Σε αρνητικό έδαφος για το 2021 η μετοχή της Tesla 

Το μαζικό sell-off στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτους ρυθμούς, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq πλέον να έχει πέσει σε περιδίνηση, μετά τις χθεσινές απώλειες της τάξεως του 2,46%.

Σήμερα η εικόνα του είναι παρόμοια, καθώς υποχωρεί κατά σχεδόν 2,35% με τις απώλείες του να έχουν ξεπεράσει τις 300 μονάδες, όταν μετά την έναρξη της συνεδρίασης η πτώση του είχε φθάσει έως το -3,80%.

Οι μετοχές των Big Tech σημειώνουν πτώση, με αυτή της Apple να αποδυναμώνεται κατά σχεδόν 4,80%, έχοντας δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, με τις συνολικές της απώλειες από την αρχή του μήνα να έχουν φθάσει στο 13,5%. 

Αυτή όμως που είναι η μεγάλη χαμένη της σημερινής συνεδρίασης είναι η μετοχή της Tesla, καθώς με τη βουτιά της τάξεως του 8% που πραγματοποιεί, παρέδωσε τα κέρδη που είχε σημειώσει από τις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.  

Το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και στην Ευρώπη καταγράφει ο αντίστοιχος κλάδος παρουσιάζει απώλειες πέραν του 3,30%. 

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, καθώς ο Τζερόμ Πάουελ κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας ενημέρωσης του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πάουελ επισήμανε ότι ο πληθωρισμός και η ανεργία παραμένουν μακριά από τους στόχους της Fed, υποδεικνύοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα παραμείνει για αρκετό καιρό. 

Παρά την πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που προκλήθηκε από την αίσθηση ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί εξαιτίας της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, τόνισε ότι παραμένει σχεδόν αδρανής και οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν αβέβαιες.

Για άλλη μια φορά επανέλαβε τη δέσμευση της Fed ότι «είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα των εργαλείων της προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και να βοηθήσει να εξασφαλισθεί ότι η ανάκαμψη από αυτή τη δύσκολη περίοδο θα είναι όσο πιο ισχυρή γίνεται».

Η κατάθεση του Πάουελ δεν βοήθησε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες άνω του 0,50% και τον S&P 500 πέραν του 1%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News