Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 16:37
ΑΓΟΡΕΣ

Ρεκόρ απολαβών για τους 25 κορυφαίους διαχειριστές hedge funds το 2020 

Ρεκόρ απολαβών για τους 25 κορυφαίους διαχειριστές hedge funds το 2020 

Το 2020 ήταν μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά και πτωτικά, ωστόσο η μεταβλητότητα αυτή, όχι μόνο δεν επηρέασε τις απολαβές των 25 πιο ακριβοπληρωμένων διαχειριστών hedge funds, αντιθέτως η περυσινή χρονιά αναδείχθηκε στην πλεόν αποδοτική, καθώς οι απολαβές τους σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τη λίστα Institutional Investor’s Rich List, οι συνολικές αποδοχές των 25 managers hedge funds για το 2020, πραγματοποίησαν άλμα 50% σε σχέση με το 2019, στα 32 δισ. δολάρια, ποσό που συνιστά νέο ρεκόρ. 

Κατά την περυσινή χρονιά οι απολαβές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ για 15 συνολικά managers, σε σύγκριση με μόλις 8 το 2019.  Τα μεγάλα αυτά κέρδη εν μέσω της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα εν λόγω funds στην φρενίτιδα που σημειώθηκε με τη μετοχή της Gamestop και άλλων εταιρειών, είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσει έντονες διαμαρτυρίες και κριτική από το κοινό και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ανά τον κόσμο. 

Πρωτοπόρος στη λίστα αυτού του ελιτίστικου κλαμπ, είναι ο Ίσραελ Ινγκλάντερ του Millennium Management, με αποδοχές 3,8 δισ. δολάρια, αφού το εν λόγω fund επέστρεψε  στους επενδυτές 26%, η καλύτερη επίδοση σε 20 χρόνια.

Στη δεύτερη θέση με 2,6 δισ. δολάρια βρίσκεται ο Τζιμ Σίμονς του ομίλου Renaissance Technologies, παρά το γεγονός ότι τα τρία βασικά funds υποαπέδωσαν από 20% έως 30% πέρυσι. Ωστόσο το Medallion fund, το οποίο αφορά περισσότερο τους εργαζόμενους στον όμιλο, είχε κέρδη 76%. 

Τρίτος στη σχετική λίστα με αποδοχές 2,5 δισ. δολάρια, είναι ο Τσέις Κόλεμαν του fund Tiger Global, με κέρδη για το 2020 της τάξεως του 48%, τέταρτος ο Κεν Γκρίφιν του Citadel με απολαβές 1,8% και στην πέμπτη θέση με 1,7 δισ. δολάρια συγκατοικούν ο Στίβεν Κόεν του Asset Management και ο Ντέιβιντ Τέπερ του fund, Mets. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News