Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 14:44
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 8 μηνών οι παγκόσμιες εισροές στα funds ομολόγων σε 7 ημέρες

Σε υψηλό 8 μηνών οι παγκόσμιες εισροές στα funds ομολόγων σε 7 ημέρες

Τα ομόλογα ήταν τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία προτίμησαν οι επενδυτές μέσω των funds, σε διάστημα επτά ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει σήμερα Παρασκευή η Refinitiv Lipper, με τις εισροές στα funds που τοποθετούνται στα ομόλογα να σκαρφαλώνουν σε υψηλό 8 μηνών. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εκροές από τα funds που δραστηριοποιούνται στις χρηματαγορές ήταν οι περισσότερες στο  διάστημα των τελευταίων οκτώ εβδομάδων. 

Συγκεκριμένα οι τοποθετήσεις των επενδυτών στα funds ομολόγων κατά τις επτά ημέρες έως τις 3 Φεβρουαρίου ανήλθαν σε παγκόσμιο επίπεδο στα 27,2 δισ. δολάρια, ενώ οι εκροές από τα funds προσανατολισμένα στις χρηματαγορές έφθασαν τα 32 δισ. δολάρια. 

Σε υψηλό 8 μηνών οι παγκόσμιες εισροές στα funds ομολόγων σε 7 ημέρες-1

Στα funds μετοχών οι εισροές σε σχέση με αυτές στα funds ομολόγων, ήταν σαφώς πιο περιορισμένες, διαμορφούμενες στο 1,5 δισ. δολάρια. 

Οι εισροές στα funds που επενδύουν στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών ήταν ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, με τις εισροές στα funds μετοχών για τις ίδιες αγορές στα 506 εκατ. δολάρια.  

Σε υψηλό 8 μηνών οι παγκόσμιες εισροές στα funds ομολόγων σε 7 ημέρες-2

Ο κλάδος που προσέλκυσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ο τεχνολογικός, με τις εισροές να ανέρχονται στα 5 δισ. δολάρια, το περισσότερο από τα μέσα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Refinitiv Lipper από 1.147 τεχνολογικά funds. 

Σε υψηλό 8 μηνών οι παγκόσμιες εισροές στα funds ομολόγων σε 7 ημέρες-3

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News