Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 23:15
ΑΓΟΡΕΣ

Εισροές 53,5 δισ.δολαρίων σε μετοχές και ομόλογα αναδυόμενων τον Ιανουάριο

Εισροές 53,5 δισ.δολαρίων σε μετοχές και ομόλογα αναδυόμενων τον Ιανουάριο

Καθαρές εισροές ύψους 53,5 δισ.δολαρίων γνώρισαν οι μετοχές και τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας την κεκτημένη ταχύτητα από τα τέλη του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Διεθνών Διακανονισμών (IIF).

Οι εισροές στα χαρτοφυλάκια ξένων επενδυτών σε μετοχές αναδυόμενων έφθασαν τα 9,4 δισ.δολάρια τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ομόλογα τα 44,2 δισ.δολάρια, σύμφωνα πάντα με το IIF. Πρόκειται για το δέκατο διαδοχικό μήνα θετικών εισροών στις αναδυόμενες αγορές. «Παραμένουμε θετικά διακείμενοι ως προς τις προοπτικές, διακρίνοντας δυναμική για περαιτέρω εισροές σε ενεργητικό των αναδυόμενων αγορών και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ρευστότητα της αγοράς, τις εξελίξεις με τα εμβόλια και την αυξανόμενη όρεξη των επενδυτών», εκτιμά το ινστιτούτο. 

Οι μετοχές αναδυόμενων εκτός Κίνας προσείλκυσαν εισροές 2,7 δισ.δολαρίων, ενώ οι κινεζικές γνώρισαν εισροές της τάξης των 6,2 δισ.δολαρίων. Αναφορικά με το χρέος, οι εισροές προς την Κίνα ανήλθαν σε 15,4 δισ.δολάρια, ενώ στον υπόλοιπο αναδυόμενο κόσμο σε 29,5 δισ.δολάρια. 

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οι εισροές στις αναδυόμενες αγορές άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του IIF. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News