Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 21:49
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Μετατρέψιμα ομόλογα, ακόμη ένας «νικητής» της πρόσφατης φρενίτιδας των αγορών

Μετατρέψιμα ομόλογα, ακόμη ένας «νικητής» της πρόσφατης φρενίτιδας των αγορών

Ανάμεσα στους νικητές της πρόσφατης φρενίτιδας αγορών μετοχών συμπεριλαμβάνονται και οι επενδυτές στην αγορά μετατρέψιμων ομολόγων.

Ενώ η εταιρεία χρηματοδοτούμενων εξαγορών Silver Lake επωφελήθηκε της ανόδου της AMC Entertainment, μίας εκ των μετοχών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αγοραστικής φρενίτιδας των μικροεπενδυτών και ήταν συνδεδεμένη με μετατρέψιμο ομόλογο, πολλοί άλλοι επενδυτές είδαν τα ομόλογά τους να καταγράφουν κέρδη. Αυτό συμβαίνει, επειδή όσοι διακρατούν μετατρέψιμους τίτλους έχουν τη δυνατότητα της μετατροπής του χρέους σε μετοχή όταν η τιμή μετοχής μίας εταιρείας αγγίξει μία συγκεκριμένη τιμή. Για παράδειγμα, οι εταιρείες Ligard Pharmaceuticals, American Airlines και Majestic Silver είναι μερικά από τα ονόματα που «είδαν» τους μετατρέψιμους τίτλους τους να εκτινάσσονται στα ύψη καθώς ανέβηκαν οι τιμές μετοχών τους.

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο αγοράζεις μετατρέψιμους τίτλους. Ευνοηθήκαμε από την άνοδο με τον ίδιο τρόπο που ευνοήθηκαν και οι επενδυτές στην αγορά μετοχών», αναφέρει ο Αρντό Μπιλουά, που διαχειρίζεται το διεθνές χαρτοφυλάκιο μετατρέψιμων τίτλων της Lazard Asset Management. Επεσήμανε ότι δεν ήταν όλες οι μετοχές που ενισχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα συνδεδεμένες με μετατρέψιμα ομόλογα, όμως πληρώνουν ένα κουπόνι, όπως αυτό που καταβάλει και ένα κανονικό ομόλογο.

«Οταν έχεις μία μετοχή που ανεβαίνει σημαντικά, το μετατρέψιμο ομόλογο επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο της μετοχής», εξηγεί ο Μπιλουά. «Το μετατρέψιμο ομόλογο θα αποδώσει περίπου 950% ή 970%, όταν η μετοχή έχει άνοδο 1.000%».

Επίσης, δύο επενδυτές αντισταθμιστικών ταμείων που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν ότι η μεταβλητότητα στην αγορά προσφέρει στα αντισταθμιστικά ταμεία την ευκαιρία για κέρδη. Αγοράζουν τα μετατρέψιμα ομόλογα των εταιρειών, των οποίων οι μετοχές σημείωσαν άλμα και διασφαλίζουν τη θέση τους σορτάροντας εν συνεχεία τις μετοχές. 

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μετατρέψιμα ομόλογα ενέχουν κάπους κινδύνους καθώς είναι συνήθως εταιρειών που αξιολογούνται στη βαθμίδα υψηλού ρίσκου. 

 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News