Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με νέο ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq

Wall Street: Με νέο ρεκόρ έκλεισε ο Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Νasdaq για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ κατέρριψε νέο ιστορικό υψηλό για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, χάρη στα αρχικά κέρδη των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Ωστόσο, ο Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν με οριακή πτώση καθώς οι επενδυτές έκαναν στροφή από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες σε άλλους τομείς που πιστεύουν ότι θα ευνοηθούν από τη νέα δέσμη δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων του Τζο Μπάιντεν. 

Ο Nasdaq άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό και στην αρχή της συνεδρίασης, χάρη στα αρχικά κέρδη των Apple, Amazon.com και Alphabet, για να επιστρέψει στη συνέχεια σε πτώση μετά την αλλαγή του επενδυτικού ενδιαφέροντος και να ξαναβρεί το βηματισμό του στο τέλος της συνεδρίασης. 

O Nasdaq ενισχύθηκε 0,14% κλείνοντας στις 14.007, 69 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν οριακά 0,03% και 0,10% αντίστοιχα.  

Αυτό που είδαμε σήμερα, όπως ανέφεραν traders, είναι ρευστοποίηση των κερδών από κάποιους κλάδους καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται να στραφούν σε άλλες μετοχές. Αναλυτές εφιστούν επίσης την προσοχή για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, παρά τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

O κλάδος ενέργειας, που ήταν πρωταγωνιστής στις προηγούμενες συνεδριάσεις, υποχώρησε σήμερα περίπου 1%, παρά το συνεχιζόμενο ράλι των τιμών πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα πρόσφατα κέρδη τους. Σε πτώση 0,3% και ο τραπεζικός κλάδος, μετά την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της εταιρείας παιχνιδιών Mattel ενισχύθηκε 2,1%, ενώ της Cisco υποχώρησε 0,6% εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους. H εταιρεία καλλυντικών και αρωμάτων Coty «είδε» τη μετοχή της να υποχωρεί 16%, καθώς τα έσοδά της ήταν ιδιαίτερα μειωμένα λόγω της χαμηλής καταναλωτικής ζήτησης. Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης μετάλλων για κρυπτονομίσματα Riot Blockchain και Marathon Patent Group απογειώθηκαν ξανά με κέρδη άνω του 22% από τη στιγμή που το bitcoin έκανε νέο ρεκόρ οδεύονται πλέον προς τα 55.000 δολάρια. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε ωστόσο 2,2%.  

 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News