Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 22:45
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Για έξοδο του ΝYSE από τη Ν.Υόρκη προειδοποιεί η πρόεδρός του

Για έξοδο του ΝYSE από τη Ν.Υόρκη προειδοποιεί η πρόεδρός του

Σαφή προειδοποίηση για αποχώρηση του NYSE από τη Νέα Υόρκη απηύθυνε η πρόεδρος του χρηματιστηρίου αξιών της Νέας Υόρκης (NYSE) Στέισι Κάνινγκχαμ σε περίπτωση που επιβληθεί φόρος μεταβίβασης στις πωλήσεις μετοχών, όπως ζητά η κομητεία του Αλμπανι, σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα The Wall Street Journal. 

Η ίδια μαζί με 25 ακόμη εκπροσώπους της χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης έστειλαν επιστολή στους νομοθέτες της κομητείας του Αλμπανι προειδοποιώντας για τις ανεπιθύμητες συνέπειες που θα έχει η επιβολή ενός τέτοιου φόρου που ουσιαστικά θα επιβαρύνει τους επενδυτές. 

«Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανήκει στη Νέα Υόρκη. Εάν οι νομοθέτες του Αλμπανι θέλουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, τότε το κέντρο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αγοράς θα πρέπει να αναζητήσει βάση κάπου αλλού», ανέφερε. Εκπρόσωπος του NYSE απέφυγε οιοδήποτε σχόλιο. 

Ο προϋπολογισμός της πολιτείας της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μεγάλα ελλείμματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που έχει ωθήσει κάποιους Γερουσιαστές της πολιτείας να ζητήσουν την επιβολή φόρου σε ορισμένες χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Ωστόσο, η ιδέα επιβολής ενός νέου φόρου δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο το γραφείο του κυβερνήτη της συγκεκριμένης πολιτείας.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News