Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 20:22
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Eπιπλέον 2,4 δισ.δολάρια άντλησε η Robinhood

Eπιπλέον 2,4 δισ.δολάρια άντλησε η Robinhood

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,4 δισ. δολαρίων από τους υφιστάμενους μετόχους της άντλησε η Robinhood, πέρα από τα 1 δισ.δολαρια που είχε εξασφαλίσει την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την «φρενίτιδα» των συναλλαγών επί συγκεκριμένων μετοχών από πλήθος μικροεπενδυτών που συντονίζονται μέσω των social media.

Mε τη νέα αυτή κεφαλαιακή αύξηση, η Robinhood έχει συγκεντρώσει από την περασμένη Πέμπτη περί τα 3,4 δισ. δολάρια, τα οποία ξεπερνούν το σύνολο της ρευστότητας που έχει αντλήσει η εταιρεία από την έναρξη λειτουργίας της έως πρόσφατα. 

Ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης καθοδηγήθηκε από τη Ribbit Capital και συμμετείχαν επενδυτές της Robinhood όπως οι ICONIQ, Andreessen Horowitz, Sequoia, Index Ventures και NEA, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Η άντληση κεφαλαίων από τη Robinhood κατέστη αναγκαία, καθώς η πλατφόρμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πρόσφατης χρηματιστηριακής δίνης που έχει προκαλέσει η μαζική στροφή μικροεπενδυτών σε μετοχές τις οποίες είχαν σορτάρει αντισταθμιστικά ταμεία, όπως αυτές της GameStop και της AMC Entertainment. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood Βλαντ Τένεβ προσπάθησε σε δημόσιες τοποθετήσεις του να εξηγήσει γιατί η πλατφόρμα του διέκοψε τις συναλλαγές κάποιων μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της GameStop. Ομως αυτό, δεν αποδείχθηκε αρκετό για πολλούς πελάτες της. Παρά την χαλάρωση των περιορισμών – η Robinhood μείωσε τον αριθμό των υπό περιορισμό μετοχών σε 8 από 50 – ορισμένοι από τα περίπου 13 εκατ. χρηστών της παραμένουν εξαγριωμένοι από τους περιορισμούς. Περιορισμοί ισχύουν για τις μετοχές των AMC Entertainment, Blackberry, Express, GameStop, Genius, KOSS, Naked Brand και Nokia.

Με βάση τα νέα όρια διαπραγμάτευσης, οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν 4 μετοχές της GameStop από μόλις 1 που ίσχυε προηγουμένως. Αντίστοιχα, μπορούν να αγοράσουν 75 μετοχές της AMC από 10 προηγουμένως και 200 μετοχές της Express από 20 πριν. Σε ό,τι αφορά στους τίτλους της Nokia και της Blackberry τα όρια διαπραγμάτευσης δεν μεταβλήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η σημερινή αναστάτωση ενδεχομένως να καθυστερήσει την αρχική δημόσια εγγραφή της Robinhood, που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Μαίου, όπως ανέφεραν πηγές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News