Business & Finance Δευτέρα 8/02/2021, 23:05
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε νέα «απογείωση» η Wall Street – κέρδη ρεκόρ και για τους τρεις δείκτες

Σε νέα «απογείωση» η Wall Street – κέρδη ρεκόρ και για τους τρεις δείκτες

«Απογειώθηκε» και πάλι η Wall Street στην αρχή της εβδομάδας, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς τα νέα μέτρα στήριξης και οι συνεχιζόμενοι εμβολιασμοί τροφοδοτούν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η οικονομία θα ανακάμψει πιο γρήγορα του αναμενομένου. 

Οι δείκτης S&P 500 και Dow Jones κατέγραψαν κέρδη για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τον περυσινό Αύγουστο. Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, οι νέοι «δυνατοί παίκτες», ξεπέρασαν τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης. «Η αγορά βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξι μήνες μπροστά και πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό έχει ξεπεραστεί και ότι η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει εκ νέου. Η πεποίθηση αυτή δίδει στους επενδυτές αισιοδοξία και λόγο για να αγοράσουν», εξηγεί ο Ρόμπερτ Πάβλικ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Dakota Wealth.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,76% κλείνοντας στις 31.385,76 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,73% στις 3.915,59 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,95% κλείνοντας στις 13.987,64 μονάδες.  

Μεγάλος κερδισμένος ο ενεργειακός κλάδος με άνοδο άνω του 4%, καθώς οι τιμές πετρελαίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια έτους, με την τιμή brent να ξεπερνά τα 60 δολάρια το βαρέλι. 

Κέρδη από 1,5% έως 4,3% κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών Walt Disney, Cisco Systems και General Motors εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους αυτή την εβδομάδα. 

Μέχρι στιγμής, με 294 εισηγμένες του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2020, το 83% εξ αυτών έχουν παρουσιάσει επιδόσεις καλύτερες απ΄αυτές που είχαν προβλέψει αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Αναλυτές εκτιμούν ότι οι εισηγμένες του S&P 500 θα παρουσιάσουν στο τρίμηνο κέρδη 2,4% σε ετήσια βάση, πρόβλεψη που απέχει παρασάγγας από την πτώση 10,3% που περίμεναν στην αρχή του έτους. 

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε 0,6%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης μετάλλου για κρυπτονομίσματα Riot Blockchain και Marathon Patent Group έκαναν άλμα 33% και 35,1% αντίστοιχα, μετά την εκτίναξη του bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 43.000 δολάρια.  

moneyreview.gr
  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News