Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Προσγείωση στη Wall Street μετά τις υψηλές πτήσεις και τα ιστορικά ρεκόρ 

Προσγείωση στη Wall Street μετά τις υψηλές πτήσεις και τα ιστορικά ρεκόρ 

Μετά τα ιστορικά υψηλά ιστορικά ρεκόρ στη Wall Street, σήμερα ήρθε η ώρα της προσγείωσης για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και της συνεπακόλουθης διόρθωσης μετά το ανοδικό σερί που έχει καταγραφεί από τις αρχές Φεβρουαρίου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Dow Jones και S&P 500 είναι «άχαστοι» τον Φεβρουάριο και μόνο ο Nasdaq έκανε μια ελάχιστη παρέκκλιση, όταν στις 3 Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,02%. 

Το τελευταίο ράλι στη Wall Street τροφοδοτήθηκε από την αισιοδοξία που αναβλήθηκε από τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με στελέχη των JP Morgan, Walmart, Gap και Lowe’s, για να συζητήσουν σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Σήμερα ωστόσο έχει καταλαγιάσει κάπως ο ενθουσιασμός των επενδυτών κι έτσι ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,20%, ο S&P 500 υποχωρεί 0,10%, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και να σημειώνει άνοδο 0,25% και να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Η σημερινή πτώση των δεικτών έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Με τις περισσότερες εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το δ΄ τρίμηνο του 2020, οι αναλυτές τώρα αναμένουν αύξηση στα κέρδη τους, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για συρρίκνωσή τους κατά 10%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News