Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 16:45
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει ακάθεκτο την πτητική του πορεία το πετρέλαιο 

Συνεχίζει ακάθεκτο την πτητική του πορεία το πετρέλαιο 

Καμία διάθεση να ανατρέψει το θετικό μομέντουμ το οποίο επικρατεί από την αρχή της εβδομάδας, δεν δείχνει η αγορά πετρελαίου, με τις τιμές του ορυκτού καυσίμου να αναρριχώνται σε νέα υψηλά σήμερα Πέμπτη. 

Ειδικότερα η τιμή του αργού έφθασε σε υψηλότερο επίπεδο πέραν των 12 μηνών στα 56,24 δολάρια το βαρέλι (τελευταία φορά διαπραγματεύθηκε σε αυτό το επίπεδο στις 23 Ιανουαρίου), ενώ περί τις 16:30 ώρα Ελλάδος κινούταν πέριξ των 55,91 δολαρίων, ενισχυμένη κατά 0,52%.

Η τιμή του μπρεντ από την άλλη δείχνει σήμερα σημάδια συντήρησης, καθώς παραμένει κοντά στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος στα 58,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε τα 59,04 δολάρια, ένα υψηλό από τις 21 Φεβρουαρίου. 

Η νέα στήριξη στις τιμές του πετρελαίου ήρθε από τη χθεσινή υπουργική συνάντηση των χωρών που απαρτίζουν τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ (οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συν κάποιες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), κατά την οποία συμφωνήθηκε οι περικοπές στην ημερήσια παραγωγή να παραμείνουν ως έχουν, στα τωρινά επίπεδα. Παράλληλα ο ΟΠΕΚ εκτιμάει ότι αν η παραγωγή παραμείνει στα τωρινά επίπεδα, τότε η αγορά θα κλείσει τη φετινή χρονιά με έλλειμμα, κάτι που θα προσφέρει περισσότερη στήριξη στις τιμές του ορυκτού καυσίμου. 

Άλλωστε επί του παρόντος, οι τιμές του πετρελαίου απέχουν ελάχιστα για να φθάσουν στα επίπεδα που βρέθηκαν στην έναρξη της περυσινής χρονιάς και πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News