Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 15:58
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό έτους σκαρφάλωσαν οι τιμές του πετρελαίου

Σε υψηλό έτους σκαρφάλωσαν οι τιμές του πετρελαίου

Στα επίπεδα πριν την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πλέον το πετρέλαιο, με τις τιμές σήμερα Τετάρτη να αναρριχώνται σε υψηλό 12 μηνών, με το θετικό μομέντουμ της αγοράς από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας να διατηρείται μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+.

Περί τις 15:45 ώρα Ελλάδος η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 1,36% στα 58,24 δολάρια το βαρέλι, ένα υψηλό από τις 5 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ αυτή του αργού ενισχυόταν 1,31% στα 55,46, το υψηλότερο επίπεδο από τις 3 Φεβρουαρίου της περυσινής χρονιάς. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ συρρικνώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου, ενώ αυτά της βενζίνης υποχώρησαν κατά 240.000 βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πλεόνασμα αποθεμάτων βενζίνης της τάξεως του 1,1 εκατ. βαρελιών. 

Οι τιμές του ορυκτού καυσίμου κινούνται απτόητες μετά και τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ για έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου την τρέχουσα χρονιά, αλλά και από την επίσπευση των διαδικασιών από την κυβέρνηση Μπάντεν να περάσει το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο έχει προτείνει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

 Σήμερα η συμμαχία ΟΠΕΚ+ (οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συν κάποιες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση, από την οποία δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις αναφορικά με τις περικοπές της ημερήσιας παραγωγής. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News