Business & Finance Παρασκευή 3/05/2024, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μίνι ράλι με φόντο την ανεργία – Άλμα για την Apple

Wall Street: Μίνι ράλι με φόντο την ανεργία – Άλμα για την Apple

Ένα μίνι ράλι καταγράφεται στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν την επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά εργασίας ως ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια ήδη από τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούν.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 1,22%, με τον ευρύτερο S&P 500 να καταγράφει άνοδο 1,11%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,88%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 7% μετά τα αποτελέσματα β’ τριμήνου χρήσης που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen καταγράφει άνοδο 14%, αφού ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έδωσε ελπιδοφόρα νέα για ένα πειραματικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας.

Οι μη αγροτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 175.000 τον μήνα, πολύ πιο κάτω από την πρόβλεψη για 240.000 θέσεις, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% έναντι των προσδοκιών ότι θα παραμείνει σταθερό στο 3,8%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News