Business & Finance Τετάρτη 1/05/2024, 23:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση στη Fed – Ανοδικά ο Dow

Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση στη Fed – Ανοδικά ο Dow

Με μεικτά πρόσημα υποδέχθηκε η Wall Street τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, αφού οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ φοβούνταν ότι θα δώσει σήμα για περαιτέρω σύσφιγξη. Ωστόσο, ο Jerome Powell δήλωσε ότι είναι απίθανο η επόμενη κίνηση να είναι αύξηση των επιτοκίων καθησυχάζοντας τις αγορές.

Οι αξιωματούχοι της Fed αποφάσισαν να αφήσουν το επιτόκιο αναφοράς στο εύρος 5,25% έως 5,5% για έκτη συνεχή συνεδρίαση. Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν επίσης σχέδια για την επιβράδυνση του ρυθμού με τον οποίο η κεντρική τράπεζα συρρικνώνει το χαρτοφυλάκιο του ισολογισμού της.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 37.903 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,34% στις 5.018 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,33% στις 15.605 μονάδες.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου έπεσε για λίγο κάτω από το 4,6% μετά τα σχόλια του Powell, ενώ έκλεισε στο 4,624%, ανακουφίζοντας ορισμένους φόβους των επενδυτών ότι μπορεί να ξεπεράσει το 5% φέτος.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News