Business & Finance Τρίτη 30/04/2024, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές απώλειες περιμένοντας τη Fed

Wall Street: Μικρές απώλειες περιμένοντας τη Fed

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη καθώς νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι αργεί η αποκλιμάκωσή του και ως εκ τούτου η μείωση των επιτοκίων, την ώρα που αναμένεται η απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed αύριο το βράδυ. 

O βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,39%, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,17%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,2%. 

Η φαρμακευτική Eli Lilly σημειώνει άλμα άνω του 7%, καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις χάρη στη ζήτηση για το φάρμακο απώλειας βάρους Zepbound που παρασκευάζει όπως και το αντιδιαβητικό Mounjaro. 

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε πορεία να καταγράψουν απώλειες μεταξύ 2,4% και 3,6% τον Απρίλιο, με το κλίμα να πλήττεται από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία και κυρίως αυτά που αφορούν στον πληθωρισμό.

Ο επίμονος πληθωρισμός μειώνει τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων μετά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη, καθώς το κόστος εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο εν μέσω αύξησης των μισθών και των παροχών, επιβεβαιώνοντας την έξαρση του πληθωρισμού στις αρχές του έτους.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης αυξήθηκε κατά 1,2% το περασμένο τρίμηνο, μετά από αύξηση κατά 0,9% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά τη διήμερη συνεδρίασή της για τη χάραξη πολιτικής αργότερα σήμερα και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο μίας ημέρας στο σημερινό εύρος 5,25%-5,50%, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είναι πιθανό να κρατήσει πιο πειθετική στάση σχετικά με την πορεία των επιτοκίων, ιδίως μετά από μια σειρά θερμότερων του αναμενόμενου πληθωριστικών μετρήσεων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News