Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 11:39
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ηπια διόρθωση κοντά στα υψηλά 13 ετών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ηπια διόρθωση κοντά στα υψηλά 13 ετών

Με οριακή πτώση κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών στην έναρξη μιας εβδομάδας περιορισμένων προσδοκιών λόγω των αργιών για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

O Γενικός Δείκτης στις 11:25 διαμορφώνεται στις 1.454,27 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,08% με την αξία των συναλλαγών στα 16,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,54%.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,28% στις 1.265,46 μονάδες με την ΕΤΕ να χάνει 0,31%, την Alpha να υποχωρεί κατά 0,27%, την Πειραιώς να σημειώνει οριακή πτώση 0,08%, ενώ ανοδικά κατά 0,20% κινείται η μετοχή της Eurobank. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΛΠ και της Autohellas. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil, της Quest Συμμετοχών, της Viohalco και της Aegean Airlines. 

Σημειωτέον οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ισχυρότερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων από τους τεχνολογικούς γίγαντες Microsoft και Alphabet  που πυροδότησαν νέο ράλι στη Wall Street την Παρασκευή.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στρέφεται στη Fed και στην συνεδρίασή της αύριο και μεθαύριο. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια και ενδεχομένως να «ψαλιδίσει» τις προοπτικές της για τη νομισματική χαλάρωση φέτος λόγω του επίμονα υψηλού πληθωρισμού.

Η περασμένη εβδομάδα έδωσε μια ισχυρή ώθηση καθώς η επενδυτική διάθεση ανέκαµψε διεθνώς. Στην εγχώρια αγορά, η εξαγορά της Ε-Net µε σηµαντικό υπερτίµηµα έδωσε ισχυρό έναυσµα θετικής αναθεώρησης στον κλάδο της πληροφορικής παρασύροντας και το υπόλοιπο ταµπλό. Η κινητικότητα δεν εξαντλήθηκε στον συγκεκριµένο κλάδο, καθώς στο ξεκίνηµα της εβδοµάδας ανακοινώθηκαν η απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η Reggeborgh στη REDS από την Ελλάκτωρ και η στρατηγική είσοδος επενδυτικού κεφαλαίου στο µετοχικό κεφάλαιο της Doppler.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Ανοδικά με το βλέμμα σε εταιρικά και πληθωρισμό

Γιατί πάει στο City ο όμιλος Mytilineos

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News