Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανάκαμψη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Ανάκαμψη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Οι δείκτες στη Wall Street ανακάμπτουν μετά από δύο εβδομάδες απωλειών και ένα selloff των τελευταίων συνεδριάσεων με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσουν οι αμερικανικές εταιρείες και αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των μετοχών.

Περίπου 180 εταιρείες του S&P 500 – που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40% της κεφαλαιοποίησης του δείκτη – πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα. Οι μεγαλύτερες προσδοκίες αφορούν στα megacaps 4 από τις «Magnificent Seven», τα κέρδη των οποίων προβλέπεται να αυξηθούν κατά 38% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence. Η εστίαση στα κέρδη έρχεται σε μια περίοδο που το ράλι των μετοχών έχει εκτροχιαστεί εξαιτίας του άλματος των αποδόσεων των ομολόγων, μετά τις ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, η Tesla ανακοινώνει αποτελέσματα την Τρίτη, η ιδιοκτήτρια του Facebook Meta Platforms την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ακολουθούν η Microsoft και η ιδιοκτήτρια της Google Alphabet.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,18% στις 38.056,28 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,55% στις 4.994,27 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,75% στις 15.419,00 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί σχεδόν 2%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε νέες μειώσεις τιμών σε αρκετές βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Γερμανίας, λίγες ημέρες μετά από παρόμοιες μειώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μετοχή της Verizon Communications υποχωρεί 2% παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ότι έχασε λιγότερους από τους αναμενόμενους ασύρματους συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο χάρη στα ευέλικτα προγράμματα και τα πακέτα streaming που προσφέρει σε μειωμένες τιμές.

Η μετοχή της Salesforce ενισχύεται κατά 2% αφού η εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού υπαναχώρησε από τις συζητήσεις της για την εξαγορά της εταιρείας λογισμικού διαχείρισης δεδομένων Informatica, η μετοχή της οποίας υποχωρεί πάνω από 9%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News