Business & Finance Πέμπτη 18/04/2024, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη μετά τις τετραήμερες απώλειες

Wall Street: Κέρδη μετά τις τετραήμερες απώλειες

Ανοδικά κινείται την Πέμπτη η Wall Street με φόντο τα σταθερά μακροοικονομικά στοιχεία που ενισχύουν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια.

Οι μετοχές ταλαντεύονται μετά από ένα τετραήμερο σερί απωλειών. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,54% στις 37.955,6 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,23% στις 5.033,8 μονάδες ενώ ο Nasdaq χάνει 0,07% στις 15.696,35 μονάδες.

Η μετοχή της Alaska Air κερδίζει 3% μετά την πρόβλεψη των κερδών του τρέχοντος τριμήνου πάνω από τις εκτιμήσεις, καθώς η αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση οδήγησε τις προσδοκίες για μια ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο. 

Η μετοχή του παραγωγού αλουμινίου Alcoa σημειώνει άνοδο 2% αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και σημείωσε σταθερή παραγωγή το 2024.

Η Micron Technology υποχώρησε ελαφρώς παρά τις αναφορές ότι ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης πρόκειται να λάβει πάνω από 6 δισ. δολάρια σε κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ η Equifax υποχωρεί σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμων από τις αναμενόμενες προβλέψεις. 

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών νέων, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ παρέμειναν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα την περασμένη εβδομάδα, σε μια ακόμα ένδειξη της ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, διατηρήθηκαν αμετάβλητες στις 212.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 215.000.

«Τα περισσότερα στοιχεία αυτής της εβδομάδας δείχνουν ότι η οικονομία εξακολουθεί να είναι ισχυρή», δήλωσε ο Chris Larkin της E*Trade από τη Morgan Stanley. «Αυτό θα αποτελέσει πρόκληση για τα σχέδια μείωσης των επιτοκίων της Fed».

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva. «Η Fed κάνει το σωστό μένοντας στάσιμη προς το παρόν», δήλωσε η Georgieva σε συνέντευξή της την Πέμπτη στην τηλεόραση του Bloomberg. «Η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη, και δικαίως, να μειώσει. Δεν νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για ταχεία μείωση των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News