Business & Finance Τετάρτη 17/04/2024, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρή άνοδος με αποτελέσματα και επιτόκια στο επίκεντρο

Wall Street: Μικρή άνοδος με αποτελέσματα και επιτόκια στο επίκεντρο

Τάση ανάκαμψης καταγράφεται την Τετάρτη στη Wall Street με τις βαριές απώλειες που προκάλεσαν οι εντεινόμενες ανησυχίες για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο των υψηλότερων και για μεγαλύτερο διάστημα επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,48% και κινείται στις 37.899,15 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 5.0662,9 μονάδες, ενώ ο τεχνοβαρής Nasdaq ενισχύεται οριακά στις 0,06% στις 15.875 μονάδες.

Η μετοχή της United σημειώνει άνοδο σχεδόν 7% αφού ο αερομεταφορέας προέβλεψε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο τρέχον τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες στο πρώτο τρίμηνο λόγω της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια.

Στον αντίποδα, ισχυρή πτώση 7% σημειώνει ο τίτλος της J.B. Hunt Transport Services, καθώς η εταιρεία μεταφορών και logistics δεν κατάφερε να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο α’ τρίμηνο.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street έχουν βυθιστεί μεταξύ 1,5% και 2,3% κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων με φόντο τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι οι πρόσφατες ενδείξεις για τον πληθωρισμό δεν παρέχουν αρκετή εμπιστοσύνη στη Ομοσπονδιακή Τράπεζα ώστε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News