Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ανάκαμψη στη Wall Street – Πτώση για το πετρέλαιο

Ανάκαμψη στη Wall Street – Πτώση για το πετρέλαιο

Θετικά ανοίγουν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ομολόγων καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ αυξάνεται η πεποίθηση ότι η ένταση στη Μέση Ανατολή παραμένει υπό έλεγχο.

Ο S&P 500 ανακάμπτει μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του το 2024 που κατέγραψε την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ενισχύεται κατά 0,75% στις 5.161,89 μονάδες. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,76% στις 38.273,25 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,63% στις 16.282,02  μονάδες.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν κατά εννέα μονάδες βάσης στο 4,61%.

Εξάλλου, οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περίπου 1% με το μπρεντ κάτω από τα 90 δολάρια και το αργό στα 84,69 δολάρια, καθώς αποκρούνονται οι φόβοι που προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν τον Μάρτιο και ο προηγούμενος μήνας αναθεωρήθηκε υψηλότερα. Την ίδια ώρα, τα κέρδη-έκπληξη που ανακοίνωσε η Goldman Sachs Group Inc. συνέβαλαν επίσης στην ενίσχυση του κλίματος.

«Έχουμε μια οικονομία που συνεχίζει να εκπλήσσει ανοδικά», δήλωσε ο Chris Larkin στην E*Trade από τη Morgan Stanley. Εάν ο S&P 500 πρόκειται να αποφύγει το πρώτο σερί απωλειών τριών εβδομάδων από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι επενδυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ανησυχίες ότι οι μειώσεις των επιτοκίων θα καθυστερήσουν λόγω του επίμονου πληθωρισμού.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News