Business & Finance Τρίτη 9/04/2024, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικότητα αναμένοντας τον πληθωρισμό

Wall Street: Επιφυλακτικότητα αναμένοντας τον πληθωρισμό

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν ήπια αποκλιμάκωση ενόψει της ανακοίνωσης την Τετάρτη των στοιχείων για τον πληθωρισμό και της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων την Τετάρτη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 38.845,9 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05% στις 5.205 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,32% στις 16.305,17 μονάδες.  

Η προσοχή στρέφεται στην αυριανή ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Μαρτίου στις ΗΠΑ που αναμένεται να δείξει επιτάχυνση στο 3,4% σε ετήσια βάση από 3,2% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι υμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αναμένεται να υποχωρήσει στο 3,7% από 3,8% τον Φεβρουάριο.

«Δεν θα με εξέπληττε, δεδομένης της υποκείμενης δύναμης της οικονομίας, εάν ο πληθωρισμός είναι ανώτερος του αναμενόμενου, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές», δήλωσε ο Mark Luschini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων στην Janney Montgomery Scott. «Το γενικότερο θέμα είναι ότι αναμένεται να υποχωρήσει και ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορέσει τελικά να μειώσει τα επιτόκια», πρόσθεσε.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Lucid καταγράφει άνοδο 1% αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε παραδόσεις πρώτου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς την Τρίτη λόγω της μείωσης τιμών.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινά επίσης η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου. Την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News