Business & Finance Τετάρτη 3/04/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια αντίδρασης παρά τις ανησυχίες

Wall Street: Προσπάθεια αντίδρασης παρά τις ανησυχίες

Πτωτικά άνοιξε, αλλά συνεχίζει ανοδικά η Wall Street την Τετάρτη, μετά τη διήμερη διόρθωση, την ώρα που τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ ενέτειναν τις ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για μείωση των επιτοκίων. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,3% στις 39,289.47 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,09% στις 16.248 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,2% στις 5.215 μονάδες. 

Ο πρόεδρος της Fed Ατλάντας Raphael Bostic εξέφρασε την Τετάρτη την ανησυχία του για τον ρυθμό του πληθωρισμού και ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις επιτοκίων παρά πολύ αργότερα μέσα στο έτος.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ισχυρή παραγωγικότητα, η ανάκαμψη της αλυσίδας εφοδιασμού και η ανθεκτική αγορά εργασίας δείχνουν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί «πολύ πιο αργά από ό,τι πολλοί περίμεναν». Ως εκ τούτου, προβλέπει μια μείωση επιτοκίων προς το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Τα σχόλια του Bostic έρχονται την ώρα που και άλλοι αξιωματούχοι της Fed δείχνουν την επιθυμία να κινηθούν προσεκτικά όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων. Έχουν επισημάνει ότι χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται και πάλι προς τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα ιδιωτικά μισθολόγια αυξήθηκαν κατά 184.000 τον Μάρτιο, μετά την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 155.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη το ερευνητικό ινστιτούτο ADP σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούλιο, ενώ η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων έκανε λόγο για 150.000 νέες προσλήψεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: «Βουτιά» 400 μονάδων για τον Dow – Δεύτερη ημέρα απωλειών

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News