Business & Finance Τετάρτη 27/03/2024, 16:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανακάμπτουν Dow Jones και S&P 500

Wall Street: Ανακάμπτουν Dow Jones και S&P 500

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη, μετά από μια διολίσθηση στη χθεσινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να εξισορροπούν τα χαρτοφυλάκιά τους μετά από ένα ράλι που έχει ήδη ξεπεράσει τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,68% στις 39.548,29 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36% στις 5,222,3 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 16.313,52 μονάδες.

Ο Dow και ο S&P 500 κατέγραψαν την Τρίτη την τρίτη διαδοχική πτώση τους, καθώς οι περισσότερες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν πιέσεις και οι μετοχές αγωνίστηκαν να διατηρήσουν μια ανοδική δυναμική.

Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE), ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, αναμένεται τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν το αμερικανικό χρηματιστήριο θα είναι κλειστό. Μια ανοδική έκπληξη στον πληθωρισμό θα μπορούσε ενδεχομένως να μετριάσει τον ενθουσιασμό της αγοράς γύρω από τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων.

Επίσης, αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα οριστικά στοιχεία για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες μετοχών των ΗΠΑ καταγράφουν τριμηνιαία κέρδη, καθώς το ράλι με ώθηση από την τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε τη Wall Street να φθάσει πρόσφατα σε υψηλά ρεκόρ και η αισιοδοξία για τη μείωση του κόστους δανεισμού από τη Fed αργότερα μέσα στο έτος πρόσθεσε στα κέρδη.

Κάθε τέλος τριμήνου, όπως σχολιάζει το Bloomberg, οι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να βεβαιωθούν ότι τηρούν τα αυστηρά όρια κατανομής μεταξύ μετοχών και ομολόγων, καθώς και μεταξύ εγχώριων και διεθνών μετοχών. Με τις μετοχές να οδεύουν προς το κλείσιμο ενός ακόμη ισχυρού τριμήνου, τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι πιθανό να πουλήσουν περίπου 32 δισ. δολάρια σε μετοχές για να εξισορροπήσουν τις θέσεις τους, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group Inc. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιάταξη από τον Ιούνιο του 2023.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News