Business & Finance Πέμπτη 21/03/2024, 16:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια στο ράλι με μοχλό την «ήπια προσγείωση»

Wall Street: Συνέχεια στο ράλι με μοχλό την «ήπια προσγείωση»

Προς νέα ρεκόρ οδεύουν οι δείκτες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η Fed επέμεινε στις προβλέψεις της για τρεις επιτοκιακές μειώσεις φέτος παρά την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,87% στις 39.854 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,64% στις 5.258 μονάδες ενώ ο Nasdaq σκαρφαλώνει 0,76% στις 16.493 μονάδες.

Η διάθεση για ανάληψη κινδύνου έχει ενισχυθεί από την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων και μιας ανθεκτικής αμερικανικής οικονομίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες να κλείσουν χθες σε νέα ρεκόρ. 

Μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell επισήμανε τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας – μια τάση που αποτελεί καλό οιωνό για τα εταιρικά κέρδη, ενώ επανέλαβε τις προσδοκίες του για μια «ήπια προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας.

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν σε σημείωμά τους την Τετάρτη ότι πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι απίθανο να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και σχεδιάζουν την πρώτη μείωση στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Σήμερα, εξάλλου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας έπεσε απροσδόκητα σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει εύρωστη. 

Επιπλέον, ο δείκτης μεταποίησης της Philadelphia Fed παρουσίασε απρόσμενη αύξηση τον Μάρτιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News