Business & Finance Παρασκευή 15/03/2024, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτική κίνηση εν αναμονή του triple witching

Wall Street: Πτωτική κίνηση εν αναμονή του triple witching

Πτώση καταγράφουν οι κύριοι δείκτες στη Wall Street και σήμερα, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο στον απόηχο των ανησυχιών ότι ο αυξημένος πληθωρισμός θα καθυστερήσει την έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,15% στις 38.847 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,33% στις 5.133,82 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί στις 16,041 μονάδες με -0,54%.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 0,6% τον προηγούμενο μήνα έναντι προβλέψεων για 0,3%. Εξαιρουμένων των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, τη στιγμή που οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση 0,2%. 

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, αλλά τα στοιχεία από τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκαν σημαντικά χαμηλότερα. Ειδικότερα, η παραγωγή ανέκαμψε κατά 0,8% τον περασμένο μήνα, μετά από πτώση 1,1% τον Ιανουάριο. 

Παράλληλα, οι επενδυτές σήμερα προετοιμάζονται για την τριπλή λήξη παραγώνων, γνωστό ως triple witching, αναγκάζοντας τους εμπόρους να μετακυλήσουν μαζικά τις υπάρχουσες θέσεις τους ή να ξεκινήσουν νέες. Περίπου 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια πρόκειται να λήξουν αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον Rocky Fishman, ιδρυτή της εταιρείας ανάλυσης παραγώγων Asym 500.

«Είναι μια ημέρα κατά την οποία η κατεύθυνση της αγοράς είναι πολύ, πολύ δύσκολο να προβλεφθεί», δήλωσε ο Matt Maley της Miller Tabak. «Θα είναι σημαντικό οι επενδυτές να μην χρησιμοποιούν τη σημερινή δράση όταν προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τι πρόκειται να συμβεί στην αγορά την επόμενη εβδομάδα και μετέπειτα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News