Business & Finance Τρίτη 19/03/2024, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και στάση αναμονής

Wall Street: Μεικτά πρόσημα και στάση αναμονής

Επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στη Wall Street μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης λόγω της έναρξης της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,38% στις 38.939,5 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,05% στις 5.146,8 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,4% στις 16.033 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί πάνω από 1%, επιστρέφοντας μερικά από τα ισχυρά κέρδη που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής φέτος, με τους επενδυτές να περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για το τελευταίο τσιπ AI της εταιρείας που αναμένεται να εδραιώσει περαιτέρω το προβάδισμά της στον κλάδο.

Ωστόσο, η μετοχή της Spire Global εκτινάχθηκε σχεδόν 20% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της εταιρείας δεδομένων και ανάλυσης με τη Nvidia για την πρόβλεψη καιρού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. 

Τέλος, η μετοχή της Pfizer σημειώνει πτώση αφού ο κολοσσός των φαρμάκων ανακοίνωσε ότι μείωσε τη συμμετοχή της στη βρετανική εταιρεία Haleon στο 22,6%.

Οι επενδυτές φοβούνται το ενδεχόμενο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να κρατήσει μια πιο επιθετική στάση ως προς την προοπτική των επιτοκίων, καθώς η τελευταία διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη χάραξη πολιτικής ξεκινά αργότερα σήμερα και η απόφαση νομισματικής πολιτικής θα ανακοινωθεί αύριο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε πάνω από τον μεσοπρόθεσμο στόχο της κεντρικής τράπεζας για το 2%.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για μια ακόμα φορά, αλλά η προοπτική υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων προκαλεί μια παύση του ράλι της Wall Street μέχρι στιγμής το 2024, ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει εάν η Fed αλλάξει το guidance ως προς τις προβλέψεις της για μείωση των επιτοκίων φέτος. 

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη Fed εκανε τη Wall Street να τηρήσει στάση αναμονής κατά τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις. Εν τω μεταξύ, η ανέγερση μονοκατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη καθώς εκτινάχθηκε κατά 11,6% τον περασμένο μήνα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News