Business & Finance Παρασκευή 22/03/2024, 15:51
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σταθεροποίηση μετά το ράλι

Wall Street: Σταθεροποίηση μετά το ράλι

Στάση για ανάσα κάνουν οι επενδυτές στη Wall Street την Παρασκευή μετά το ράλι που προκάλεσε η επανεπιβεβαίωση από πλευράς της Fed ότι προτίθεται να προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος. 

Παρά τη μικρή διόρθωση στους τρεις δείκτες, η αγορά του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης οδεύει προς την καλύτερη εβδομάδα για το 2024. Ο ευρύτερος S&P 500 μετά το 20ο ρεκόρ υποχωρεί σήμερα κατά μόλις 0,11% στις 5.235,31, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,11% στις 39.720,74 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,2% στις 16.368,86  μονάδες.

Η Tesla Inc. ηγείται των απωλειών στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ η Nike Inc. υποχώρησε λόγω μιας πτωτικής πρόβλεψης για τις πωλήσεις. Η FedEx Corp. ως οικονομικός σημειώνει άνοδο χάρη στα σταθερά κέρδη και το σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Καθώς η μέρα δεν περιλαμβάνει οικονομικά στοιχεία σήμερα, οι επενδυτές αναμένουν μιας σειρά από ομιλίες αξιωματούχων της Fed. Τα εναρκτήρια σχόλια του Jerome Powell κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Fed Listens» την Παρασκευή δεν περιλάμβαναν τη νομισματική πολιτική, ενώ αργότερα θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος εποπτείας Michael Barr και ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα Raphael Bostic.

«Η εστίαση θα επιστρέψει στη Fed σήμερα και οτιδήποτε που λένε οι αξιωματούχοι που αμφισβητεί την ιδέα των τριών μειώσεων των επιτοκίων το 2024, εν μέσω μιας ισχυρότερης οικονομίας, πιθανότατα θα δώσει αφορμή για κατοχύρωση κερδών μετά το ισχυρό ράλι», δήλωσε ο Tom Essaye, ιδρυτής του Sevens Report.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News