Business & Finance Πέμπτη 28/03/2024, 16:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σταθεροποίηση στα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Σταθεροποίηση στα ιστορικά υψηλά

Το τριμηνιαίο ράλι στη Wall Street τελειώνει με επιφυλακτικότητα, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν εξαιτιας δηλώσεων που πυροδότησαν στοιχήματα ότι η Fed δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια. Παράλληλα, το κλίμα είναι υποτονικό ενόψει της αργίας της Μεγ. Παρασκευής του Καθολικού Πάσχα.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση μόλις 0,06% στις 39.735 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,06% στις 5.251,5 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,03% στις 16.394 μονάδες.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε ταχύτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως το τέταρτο τρίμηνο, με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη να δείχνουν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,4% το δ’ τρίμηνο, αναθεωρημένο από το 3,2% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Η αναθεώρηση αφορά αναβαθμίσεις σε καταναλωτικές δαπάνες, μη οικιστικές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου και δαπάνες της κεντρικής και τοπικής διοίκησης, οι οποίες υποστηρίζονται από μια ανθεκτική αγορά εργασίας.

Μια ξεχωριστή έκθεση έδειξε ότι οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 210.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαρτίου. 

Ωστόσο, ο διοικητής της Fed Christopher Waller, μιλώντας σε συγκέντρωση του Οικονομικού Ομίλου της Νέας Υόρκης αργά την Τετάρτη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη Fed να μειώσει τα επιτόκια τώρα, επικαλούμενος τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος του αναμενομένου τους τελευταίους μήνες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News