Business & Finance Δευτέρα 1/04/2024, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Wall Street: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν νεότερα στοιχεία σχετικά με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και μια πληθώρα ομιλητών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 0,57% στις 39.581,44 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση 0,09% στις 5.250 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,28% στις 16.424,87 μονάδες.  

Την περασμένη Πέμπτη, στην τελευταία συνεδρίαση πριν το Καθολικό Πάσχα, ο S&P 500 έκλεισε με την καλύτερη τριμηνιαία επίδοση σε διάρκεια πέντε ετών, ενώ σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό όπως και ο Dow.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή καθησύχασαν τις αγορές ότι πλησιάζει η ώρα της νομισματικής χαλάρωσης.

O δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε 0,3% το Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 2,5% μετά από άνοδο 2,4% τον Ιανουάριο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν χρειάζεται να βιαστούν να μειώσουν τα επιτόκια με την οικονομική ανάπτυξη να παραμένει ισχυρή και τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βιαστούμε να μειώσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας στην εκπομπή Marketplace της δημόσιας ραδιοφωνίας. «Η οικονομία είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή και η αγορά εργασίας είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή. Και ο πληθωρισμός μειώνεται. Μπορούμε και θα είμαστε προσεκτικοί σε αυτή την απόφαση, επειδή μπορούμε να είμαστε», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Ράλι δίχως τέλος – To καλύτερο τρίμηνο για τον S&P 500 από το 2019

Το καλύτερο τρίμηνο της πενταετίας στις διεθνείς αγορές – Οι καταλύτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News