Business & Finance Τρίτη 21/11/2023, 10:49
ΑΓΟΡΕΣ

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Η προσοχή στα πρακτικά της Fed

Αναζήτηση προσήμου στις ευρωαγορές – Η προσοχή στα πρακτικά της Fed

Μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ο επενδυτικός κόσμος αναζητά ενδείξεις ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν κλείσει αυτόν τον κύκλο της πρωτοφανούς νομισματικής σύσφιγξης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρόκειται να δοθεί στα πρακτικά της Fed, τα οποία αποτυπώνουν τι συζητήθηκε στην πιο πρόσφατη σύσκεψη των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και πρόκειται να δημοσιευτούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση αυτή, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού.

Αυτή την ώρα, λίγο μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακά κέρδη. Μικρή άνοδο της τάξης του 0,2% εμφανίζει ο γερμανικός DAX, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση σχεδόν 0,3%. Ο γαλλικός CAC είναι σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ήπιες απώλειες παρουσιάζει ο αγγλικός FTSE 100.

Σημειώνεται πως οι ευρωαγορές φαίνεται να έχουν «χωνέψει» τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των εταιρειών για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News