Business & Finance Παρασκευή 25/08/2023, 23:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη μετά από μία ασταθή συνεδρίαση και παρά τις δηλώσεις Powell

Wall Street: Με κέρδη μετά από μία ασταθή συνεδρίαση και παρά τις δηλώσεις Powell

Οι αμερικανικές μετοχές ολοκλήρωσαν μια ασταθή συνεδρίαση υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια για να διασφαλίσει τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Ο Powell αναγνώρισε στην πρωινή ομιλία του στο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής στο Jackson Hole του Wyoming ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν χαλαρώσει.

Οι κυριότεροι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι ξεκίνησαν την ημέρα με σταθερά κέρδη, εναλλάσσονταν σε θετικό και αρνητικό έδαφος για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης.

O S&P 500 κέρδισε 29,40 μονάδες ή 0,67%, για να καταλήξει στις 4.405,71 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 126,67 μονάδες ή 0,94%, στις 13.590,65 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 247,48 μονάδων ή 0,73%, στις 34.346,90 μονάδες.

Ο Powell «δείχνει ότι είναι ικανοποιημένος με το πού έχει φτάσει η νομισματική πολιτική και πώς έχει μειωθεί ο πληθωρισμός. Αλλά εξακολουθεί να εμμένει στην αντίληψη ότι χρειάζεται ακόμα προσεκτική παρακολούθηση και ότι ακόμα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά», δήλωσε ο Michael Arone, επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής της State Street Global Advisors στη Βοστώνη.

Η Fed αυξάνει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό.

Μετά τα σχόλια του Powell, οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων τον Νοέμβριο αυξήθηκαν σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group. Οι περισσότεροι επενδυτές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η Fed θα αναβάλει την αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Όλοι οι βασικοί κλάδου του S&P 500 έκλεισαν υψηλότερα, με την ενέργεια, την αγορά καταναλωτικών αγαθών και την τεχνολογία μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν επίσης υψηλότερα για την εβδομάδα, με την αγορά να κερδίζει εν όψει των αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου της NvidiaO. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τσιπ που προορίζονται για τον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης, έδωσε άλλη μια αισιόδοξη πρόβλεψη με την ανακοίνωση της αποτελεσμάτων της αργά την Τετάρτη.

Οι εταιρείες λιανικής πώλησης ήταν μικτές μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα. Η Gap σημείωσε άνοδο αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ενώ η Nordstrom σημείωσε πτώση αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων άφησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της.

Οι μετοχές της Hostess Brands σημείωσαν άνοδο αφού το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι ο κατασκευαστής των σνακ Twinkies διερευνά την πώληση.

Οι μετοχές της Marvell Technology υποχώρησαν μετά την πτώση των εσόδων του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής τσιπ.

Η Hawaiian Electric, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο για τον πιθανό ρόλο της στις πυρκαγιές στη Χαβάη, υποχώρησε μετά τη μήνυση της κομητείας του Μάουι κατά της εταιρείας ενέργειας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News