Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου – Η αγορά στρέφει την προσοχή στη Fed

Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου – Η αγορά στρέφει την προσοχή στη Fed

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο ενόψει της σημερινής απόφασης της Fed για την επόμενη κίνηση στη νομισματική πολιτική. Η πετρελαϊκή αγορά προεξοφλεί νέα αύξηση επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ -κατά 25 μονάδες βάσης σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση- και κατά συνέπεια νέες πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Έπειτα από απώλειες 5% στη χθεσινή συνεδρίαση, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια. Ειδικότερα, αυτή την ώρα καταγράφει πτώση της τάξης του 4,3% στα 68,7 δολάρια το βαρέλι περίπου. Το Brent επίσης δέχεται πιέσεις με πτώση σχεδόν 4% στα 72,3 δολάρια.

Πρόκειται για τις χαμηλότερες τιμές που έχουν καταγραφεί από τα τέλη Μαρτίου, όταν και επικρατούσαν διάχυτες ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο τραπεζικού ντόμινο στις ΗΠΑ. Οι φόβοι αυτοί αναβίωσαν μετά την κατάρρευση της περιφερειακής First Republic στην αρχή της εβδομάδας, καθώς πρόκειται για την τρίτη αμερικανική τράπεζα που περνά στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ σε περίπου έναν μήνα.

Παράλληλα, όμως, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας δεν ανέτρεψαν τις ανησυχίες για πιθανή συρρίκνωση στην οικονομία. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι θέσεις εργασίας στις αμερικανικές εταιρείες κατέγραψαν τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και εννέα μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά ανησυχεί για ενδεχόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας και μείωσης της ενεργειακής ζήτησης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Έκπληξη από την αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το δίλημμα της Fed: Νέα αύξηση επιτοκίων προεξοφλεί η αγορά

First Republic: Η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News