ΑΓΟΡΕΣ

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη

Overweight θέσεις διατηρεί στο χρηματιστήριο της Αθήνας η Morgan Stanley, σημειώνοντας μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη επιλογή της ανάμεσα στις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης, παρότι ήδη δίνει μια από τις καλύτερες αποδόσεις στην κατηγορία EEMEA από τις αρχές του έτους.

 Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-1

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους η Morgan Stanley προτιμά το χρηματιστήριο της Ελλάδας είναι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία είναι υψηλά σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Αθήνα να έχει ήδη λάβει 11 δισ.  ευρώ (5,75 δισ. ευρώ σε δάνεια και 5,34 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις). 

Επιπλέον, με βάση τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις οποίες επικαλείται ο οίκος, η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει την τρίτη υψηλότερη αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στην Ευρωζώνη το 2023. 

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-2

Και την ίδια στιγμή, οι άμεσες ξένες επενδύσεις έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το 2022, με τις επενδύσεις στη μεταποίηση και τα ακίνητα να αυξάνονται επίσης με υψηλούς ρυθμούς. 

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-3

Άλλωστε, εν αναμονή και της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, η Morgan Stanley σημειώνει ότι τα χρηματιστήρια των χωρών που βρίσκονται σε αντίστοιχη θέση τείνουν να υπερ-αποδίδουν κατά 22% κατά μέσο όρο, με σημείο εκκίνησης τους 8  μήνες πριν από την πρώτη αναβάθμιση στο investment grade. 

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-4

Κατά τα άλλα, η Morgan Stanley σημειώνει ότι τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ελλάδα αυξάνονται γρηγορότερα σε σχέση με τον μέσο όρο των αναδυόμενων χρηματιστηρίων και των ευρωπαϊκών αγορών. Επιπλέον, οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών  χαρακτηρίζονται ακόμα φθηνές, με τα μεγάλα discount έναντι της Ευρώπης και των αναδυόμενων αγορών να παραμένουν.

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-5

Οι ελληνικές τράπεζες

Overweight στην Ελλάδα η Morgan Stanley – Πρώτη επιλογή στην αναδυόμενη Ευρώπη-6

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος αποτελεί το 38% του MSCI Greece, την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν δει ουσιαστική μείωση των κόκκινων δανείων σε μονοψήφια επίπεδα και ευνοούνται από τις αυξήσεις των επιτοκίων, σημειώνουν οι αναλυτές. 

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Κάτω από το 150% το ελληνικό χρέος έως το 2025 – Στις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως

Credit Suisse: Πώς μπορεί να επιτύχει μια μικρή χώρα – Γιατί η Ελβετία το κάνει και η Ελλάδα όχι

Societe Generale στο «MR»: Σαφώς εφικτή στις 20 Οκτωβρίου η επενδυτική βαθμίδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News