Business & Finance Δευτέρα 22/05/2023, 09:09
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Νωρίτερα η επενδυτική βαθμίδα – Re-rating στο ΧΑ – Τι αγοράζει

Eurobank Χρηματιστηριακή: Νωρίτερα η επενδυτική βαθμίδα – Re-rating στο ΧΑ – Τι αγοράζει

Απότομη επανατιμολόγηση των ελληνικών assets περιμένει η Eurobank Χρηματιστηριακή, αφότου, όπως επισημαίνει, ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο, που ήταν οι εκλογές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της χρηματιστηριακής, η άνετη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δεύτερες εκλογές είναι, από την οπτική των αγορών, το καλύτερο δυνατό σενάριο, που διασφαλίζει την συνέχεια στις πολιτικές, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική σύνεση. Παράλληλα, αφήνει περιθώρια για την αναβάθμιση της χώρας στην πιστοληπτική βαθμίδα νωρίτερα από  ό,τι περίμενε  η αγορά, με τον επόμενο καταλύτη να εντοπίζεται στο review της Fitch στις 9 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Χρηματιστηριακή αυξάνει το ρίσκο στο προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό της, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται για ένα ελκυστικό ελληνικό story τα επόμενα χρόνια, με ανάπτυξη 2-3%, ελκυστικά χαρακτηριστικά χρέους και φθηνές αποτιμήσεις.

Οι αναλυτές συστήνουν στροφή προς μετοχές υψηλότερου beta, όπως οι τράπεζες και η ΔΕΗ, που αναμένεται να είναι ανάμεσα στους βασικούς ωφελημένους από την μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Έτσι, στα top picks της Eurobank Χρηματιστηριακή προστίθενται η ΔΕΗ (αντικαθιστώντας τον ΟΤΕ) και η Τράπεζα Πειραιώς. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης ο ΟΠΑΠ, η Jumbo και η Mytilineos.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Axia Ventures: Οι πρώτες προβλέψεις για τα ελληνικά assets μετά τις εκλογές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News