Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προβάδισμα στην τεχνολογία – Χωρίς κατεύθυνση η αγορά

Wall Street: Προβάδισμα στην τεχνολογία – Χωρίς κατεύθυνση η αγορά

Ελαφρά άνοδο σημείωσε ο δείκτης S&P 500 στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. 

Ο δείκτης ενισχύθηκε 0,3% κλείνοντας στις 4.136,28 μονάδες. Ο Dow Jones έβαλε τέλος στην καθοδική πορεία των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων, καταγράφοντας κέρδη 0,14% ή 48 μονάδων στις 33.348,60 μονάδες. Ο Nasdaq παρουσίασε την καλύτερη επίδοση με άνοδο 0,66% τερματίζοντας στις 12,365.21 μονάδες. 

Οι συζητήσεις για το χρέος αναβλήθηκαν την Παρασκευή γι΄αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αναμένεται να συναντηθεί ξανά με τους κορυφαίους εκπροσώπους του Κογκρέσου αύριο Τρίτη. 

«Μοιάζει με ένα παιχνίδι αναμονής. Κάθε ημέρα περνάει κάθε ημέρα υπάρχει μία αναβολή και όχι μία εξέλιξη…Πιστεύω ότι αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τις αγορές», αναφέρει ο Keith Buchanan της Globalt Investments. 

H υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους θα προκαλούσε οιικονομικό χάος με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να δίδει διορία έως την 1η Ιουνίου ως την καταληκτική ημερομηνία που είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. 

Ωστόσο, η Γέλεν θεωρεί ότι ακόμη οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν μία στάση πληρωμών. «Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ ενεργείς. Έχουν βρει κάποια σημεία συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά το Σάββατο από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G7 στην Ιαπωνία. 

However, Yellen further hinted over the weekend that the U.S. would avoid a default.

Σήμερα οι επενδυτές κατάφεραν να προσπεράσουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση που ανακοίνωσε η περιφερειακή κεντρική τράπεζα της Νέας Υόρκης. Η έρευνα έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε από τα επίπεδα του Απριλίου. 

Όσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα, φθάνουν στο τέλος τους, όμως υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι όμιλοι λιανικής που ανακοινώνουν κέρδη και έσοδα πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα, όπως Home Depot, Τarget και Walmart. 

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News