Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικρές απώλειες με το βλέμμα σε πληθωρισμό και χρέος

Απώλειες καταγράφουν η Wall Street την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών για το αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος και εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Wall Street: Μικρές απώλειες με το βλέμμα σε πληθωρισμό και χρέος

Απώλειες καταγράφουν η Wall Street την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών για το αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος και εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει μόλις 0,03% ή 9,07 μονάδες στις 33.582,2 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,43% ή 17,6 μονάδες στις 4.120,4 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,5% ή 63,6 μονάδες στις 12.194. 

Οι δείκτες διαπραγματεύονται σε περιορισμένο εύρο συναλλαγών για περισσότερο από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve έναντι της πιθανότητας οικονομικής επιβράδυνσης. Παράλληλα, η PacWest Bancorp σημειώνει εκ νέου πτώση κατά 8%, ενώ και η Western Alliance χάνει 5,5%, καθώς οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες παραμένουν. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες στην Ουάσιγκτον για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να συναντάται αργότερα με τον πρόεδρο της Βουλής Κέβιν των Αντιπροσώπων ΜακΚάρθι την Τρίτη, καθώς οι δύο αντιμετωπίζουν πιέσεις να συνάψουν συμφωνία.

Η ΥΠΟΙΚ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε και πάλι χθες ότι αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των 31,4 τρισ. δολ. θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. 

Το πιο πιθανό σενάριο, ωστόσο, είναι το Κογκρέσο να εγκρίνει παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν λήγει το οικονομικό έτος, δημιουργώντας οξύτερο πρόβλημα τότε σε συνδυασμό με τη «μάχη» για τον προϋπολογισμό του 2024.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται αύριο τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα επιτόκια.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News