Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στη Wall Street με τραπεζικά βαρίδια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street - Βουτιά για τη μετοχή της PacWest παρά τις διαβεβαιώσεις για καταθέσεις και επενδυτές.

Απώλειες στη Wall Street με τραπεζικά βαρίδια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μια μέρα μετά την απόφαση της Fed για αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και ενώ κορυφώνονται οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 253,6 μονάδες ή 0,76%, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει πτώση 23,8 μονάδες ή 0,6% στις 4.066 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 43 μονάδων ή 0,38% στις 11.988,3.

Η μετοχή της PacWest σημειώνει βουτιά άνω του 40%, ενώ νωρίτερα η PacWest Bancorp -σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές- ανέφερε ότι οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο, ενώ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με πολλούς πιθανούς επενδυτές.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε έξι εβδομάδες, ενώ οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις μειώθηκαν, υποδηλώνοντας κάποια χαλάρωση σε μια αγορά εργασίας που παραμένει σχετικά ανθεκτική. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000 στις 242.000 την εβδομάδα που έληξε στις 29 Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Πέμπτη. Η διάμεση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg ήταν για 240.000 αιτήσεις.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν άτομα που έχουν λάβει επίδομα ανεργίας για μία εβδομάδα ή περισσότερο και αποτελούν καλή ένδειξη του πόσο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους να βρουν δουλειά μετά την απώλεια της δουλειάς τους, μειώθηκαν κατά 38.000 σε 1,81 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο.

Την Παρασκευή αναμένονται τα επίσημα στοιχεία για τις μισθοδοσίες Απριλίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Δεν εξέπληξε την αγορά – Αύξησε τα επιτόκια 25 μβ και έδωσε σήμα για παύση

Wall Street: Με πτώση 270 μονάδων ο Dow μετά τις δηλώσεις Πάουελ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News