Business & Finance Πέμπτη 4/05/2023, 10:55
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Νέα προσπάθεια για τα 30.000 δολάρια – Άνοδος παρά την τραπεζική αναστάτωση

Bitcoin: Νέα προσπάθεια για τα 30.000 δολάρια – Άνοδος παρά την τραπεζική αναστάτωση

Κέρδη καταγράφονται στα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να κάνει ξανά προσπάθεια για τα 30.000 δολάρια, παρότι η χρηματιστηριακή αγορά εν γένει έχει να «χωνέψει» τη χθεσινή απόφαση της Fed για νέα αύξηση στα επιτόκια δανεισμού, καθώς και μια λανθάνουσα τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, η συνολική αποτίμηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται αυτή την ώρα περίπου στο 1,2 τρισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,5% το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Λίγη ώρα μετά την -ομολογουμένως ευρέως αναμενόμενη- απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για επιτοκιακή αύξηση 25 μονάδων βάσης, το Bitcoin διολίσθησε ελαφρώς, αγγίζοντας έως και τα 28.220 δολάρια περίπου. Μέχρι τώρα όμως έχει ανακάμψει στα 29.080 δολάρια με κέρδη 1,4%.

Στο μεταξύ, τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ ολοκλήρωσαν χθες μια συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα. Συγκεκριμένα η Wall Street, η οποία έκλεισε μετά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια κατέγραψε απώλειες, καθώς οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν από τις δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας Τζερόμ Πάουελ. Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έστειλε επίσης σήμα ότι ενδέχεται να κάνει μία παύση στις επιτοκιακές αυξήσεις στην επόμενη συνεδρίαση, αλλάζοντας τη λεκτική της στο ανακοινωθέν. Οι ευρωαγορές κατέγραψαν χθες μικρά κέρδη, καταδεικνύοντας τη νευρικότητα που επικρατεί ενόψει και της σημερινής απόφασης της ΕΚΤ.

Παράλληλα, η προσοχή είναι στραμμένη και στις αμερικανικές τράπεζες, μετά την κατάρρευση της First Republic στην αρχή της εβδομάδας. Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο τραπεζικού ντόμινο στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν αφότου διέρρευσε ότι άλλη περιφερειακή τράπεζα η PacWest βρίσκεται σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της για πιθανή εξαγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Fed: Δεν εξέπληξε την αγορά – Αύξησε τα επιτόκια 25 μβ και έδωσε σήμα για παύση

PacWest: Σε συζητήσεις σε επενδυτές μετά τη βουτιά της μετοχής της

Bitcoin: Τέλος στο τετράμηνο ράλι – Ανήσυχη η αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News