Business & Finance Παρασκευή 28/04/2023, 17:39
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Βουτιά για τη μετοχή της Amazon

Wall Street: Κέρδη με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Βουτιά για τη μετοχή της Amazon

Ανεπηρέαστη φαίνεται να είναι η Wall Street από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα και έδειξαν απροσδόκητη αύξηση παρά τη συνεχή νομισματική σύσφιγξη εδώ και έναν χρόνο.

Παρότι οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με πτώση, λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσαν οι αμερικανικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα απεδείχθησαν καλύτερα από το προσδοκώμενο. Αυτή την ώρα, ο Dow Jones κινείται ανοδικά με περίπου 0,45%, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει τον Απρίλιο με τα υψηλότερα κέρδη από τον πρώτο μήνα του έτους. Επίσης, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,54% και ο Nasdaq +0,46%.

Σημειώνεται πως ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είχε ανοίξει σήμερα με αξιοσημείωτες απώλειες, με «βαρίδι» τη μετοχή της Amazon, η οποία εξακολουθεί να υποχωρεί κατά τουλάχιστον 3,4% αυτή την ώρα, αφότου ανακοίνωσε ότι ο τομέας του cloud επιβραδύνθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα εταιρικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Σταθερά υψηλός ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα, ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, έναντι ανόδου 5,1% τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022. Παράλληλα, ο δομικός δείκτης τιμών PCE, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, πραγματοποίησε άνοδο 4,6% σε ετήσια βάση από 4,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 4,5%. Σε μηνιαία βάση ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,3%, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Την ίδια ώρα, το προσωπικό εισόδημα κινήθηκε ανοδικά κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. 

‘Ενας άλλος δείκτης τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed, αυτός του κόστους απασχόλησης, αυξήθηκε κατά 1,2% στο πρώτο τρίμηνο, αυξημένος κατά 0,1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις. Τα κόστη εργασίας έχουν σημειώσει αύξηση τουλάχιστον 1% για 7 συνεχόμενα τρίμηνα.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News