Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανόδου με ώθηση από την τεχνολογία

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street την Τετάρτη - Μοχλός τα αποτελέσματα των Big Tech

Wall Street: Προσπάθεια ανόδου με ώθηση από την τεχνολογία

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα ξεπεράστηκαν από τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 33.507,4 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05% στις 4.073,3 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,95% στις 11.911,6 μονάδες.

Οι μετοχές της Microsoft καταγράφουν άνοδο 7%, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τα κέρδη πρώτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 2,45 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 52,86 δισ. δολάρια στο ίδιο διάστημα. Αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα παρουσίασε και η Microsoft Corp., μητρική της Google, με τη μετοχή της να αυξάνεται κατά 2%.

Οι επενδυτές αναμένουν και τα αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινώσει μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ο τεχνολογικός κολοσσός Meta, μητρική του Facebook.

Αντιθέτως, η μετοχή της First Republic καταγράφει νέα βουτιά πάνω από 25%, μετά την κατάρρευση κατά σχεδόν 50% χθες, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που έδειξαν ότι υπέστη απώλειες καταθέσεων 100 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Από τα μακροοικονομικά νέα της ημέρα, ξεχωρίζουν τα στοιχεία ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 3,2% τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,7% και τον Φεβρουάριο είχαν υποχωρήσει κατά 0,1%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News