Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 17:20
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανησυχεί για την οικονομία – Βουτιά για την Tesla

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street μετά τα στοιχεία που δείχνουν υποχώρηση στις επιχειρηματικές προοπτικές

Wall Street: Ανησυχεί για την οικονομία – Βουτιά για την Tesla

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall Street μετά τα στοιχεία που δείχνουν υποχώρηση στις επιχειρηματικές προοπτικές και κάποια χαλάρωση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,42% ή 142,3 μονάδες στις 33.754,7 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,33% ή 38 μονάδες στις 12.120 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,43% ή 17,7 μονάδες στις 4.136,4 μονάδες. 

Βουτιά σχεδόν 8% κατέγραφε νωρίτερα η μετοχή της Tesla, μετά τις δηλώσεις του Musk ότι σκοπεύει να μειώσει και άλλο τις τιμές, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία χτες.

Στα μάκρο της ημέρας, η Philadelphia Fed ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης της για την πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη μεταποίηση κατρακύλησε τον Απρίλιο στο -31,3 από -23,2 τον προηγούμενο μήνα. 

Την ίδια ώρα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανήλθαν σε 245.000, αυξημένες κατά 5.000 για τη βδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg έκαναν λόγο για 240.000 αιτήσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εκτινάχθηκε σχεδόν στα 1,87 εκατ., αυξημένος κατά 65.000, στο υψηλότερο νούμερο από τον Νοέμβριο του 2021, για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου.

«Εάν η Fed παραμείνει στη γραμμή της σύσφιγξης, οι γενικές χρηματοοικονομικές συνθήκες θα συνεχίσουν να περιορίζονται, η οικονομία θα πρέπει να κυλήσει σε ύφεση και οι μετοχές θα υποχωρούν», δηλώνει στο Bloomberg ο Chris Senyek της Wolfe Research. «Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για bear market είναι να υποχωρήσει η Fed πολύ σύντομα από τη μάχη της κατά του πληθωρισμού! Ωστόσο, εάν η Fed αποτύχει να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τον πληθωρισμό, ο πόνος που θα προκληθεί πιθανότατα θα είναι πολύ χειρότερος 12-24 μήνες αργότερα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε υψηλό 1,5 έτους

Wall Street: Σε στάση αναμονής – Περιμένει πιο σαφή εικόνα για την εταιρική Αμερική

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News