Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 16:07
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε υψηλό 1,5 έτους

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανήλθαν σε 245.000, αυξημένες κατά 5.000, έναντι εκτιμήσεων για 240.000

ΗΠΑ: Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας σε υψηλό 1,5 έτους

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός εκείνων που ήδη λαμβάνουν επιδόματα εκτοξεύτηκε, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας δείχνει σημάδια χαλάρωσης.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανήλθαν σε 245.000, αυξημένες κατά 5.000 για τη βδομάδα που έληξε στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg έκαναν λόγο για 240.000 αιτήσεις.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση εκτινάχθηκε σχεδόν στα 1,87 εκατ., αυξημένος κατά 65.000, στο υψηλότερο νούμερο από τον Νοέμβριο του 2021, για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου. Αυτός ο αριθμός είναι ενδεικτικός για το πόσο γρήγορα οι Αμερικανοί εκτός εργασίας μπορούν να βρουν μια νέα δουλειά.

Ενώ τα στοιχεία μπορούν να ποικίλουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, η κορύφωση στις αιτήσεις για επιδόματα έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις ότι η μέχρι τώρα εύρωστη αγορά εργασίας χάνει το μομέντουμ. Οι αρχικές αυξάνονται σταδιακά, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν απότομα φέτος και ορισμένες εταιρείες – ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών – έχουν ανακοινώσει χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας τους τελευταίους μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο μισητός άνθρωπος της Αμερικής: Πώς να μην χειριστείς μια εταιρική κρίση

CNN: Μια «σκουριασμένη» βιομηχανική πόλη το νέο hotspot του ελληνικού τουρισμού;

ΗΠΑ: Αντικρουόμενα σήματα στη Fed από την αγορά εργασίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News