Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 16:00
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

CNN: Μια «σκουριασμένη» βιομηχανική πόλη το νέο hotspot του ελληνικού τουρισμού;

CNN: Μια «σκουριασμένη» βιομηχανική πόλη το νέο hotspot του ελληνικού τουρισμού;

Αφιέρωμα στην Ελευσίνα, έκανε το CNN, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην πόλη που μεσουρανούσε στα αρχαία χρόνια και λέγοντας μεταξύ άλλων, πως βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο. 

Όπως αναφέρεται, στους πιο σύγχρονους καιρούς, η Ελευσίνα δεν έχει τη χάρη που είχε στην αρχαιότητα, καθώς η βαριά βιομηχανία, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα, «σκοτείνιασε» τα αρχαία της θαύματα με κατασκευές και ρύπανση.

Ωστόσο, τώρα η πόλη είναι και πάλι στο επίκεντρο. Για το 2023, της δόθηκε ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – έναν τίτλο που μοιράζεται με την Τιμισοάρα στη Ρουμανία και τη Βέσπρεμ στην Ουγγαρία.

Για την περίσταση, ο υπέροχος -όπως λέει το ξένο δίκτυο- αρχαιολογικός χώρος της πόλης έχει αναμορφωθεί, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα. Και το ανακαινισμένο αρχαιολογικό του μουσείο μόλις άνοιξε ξανά.

Δεκάδες πόλεις που είχαν στο παρελθόν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, έχουν επωφεληθεί, προωθώντας την αστική αναγέννηση και βρίσκοντας μια θέση στα ταξιδιωτικά ραντάρ. Σε παρόμοια αποτελέσματα ελπίζουν οι διοργανωτές του προγράμματος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Eleusis 2023.

Κλείνοντας, το άρθρο αναφέρει πως η Ελευσίνα είναι η απάντηση στον υπερτουρισμό, καθώς με την πλειονότητα των διεθνών πτήσεων να προσγειώνονται στην Αθήνα, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, αφού είναι ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρισμός: Αύξηση επιβατών τον Μάρτιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Bloomberg: Το καλοκαίρι ξεκίνησε στην Ελλάδα – Πού να μείνετε

Ο υπερτουρισμός αποτρέπει τους ταξιδιώτες του Αυγούστου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News