Business & Finance Τετάρτη 3/05/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρά κέρδη στη Wall Street περιμένοντας τη Fed

Μικρή ανάκαμψη καταγράφουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης

Μικρά κέρδη στη Wall Street περιμένοντας τη Fed

Μικρή ανάκαμψη καταγράφουν σήμερα οι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα μετά τις βαριές απώλειες της Τρίτης και εν μέσω των νέων ανησυχιών για τις περιφερειακές τράπεζες. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα προχωρήσει σήμερα στην τελευταία αύξηση επιτοκίων και εν συνεχεία μέσα στο έτος θα αρχίσει την εκστρατεία νομισματικής χαλάρωσης. Η απόφαση της Fed θα γίνει γνωστή απόψε στις 9μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Jerome Powell, κατά την οποία αναμένεται να δώσει στοιχεία για τις μελλοντικές κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 60,9 μονάδες ή 0,18% στις 33.745,5 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,29% στις 4.131,3 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,46% στις 12.125,4 μονάδες.

«Παρά την εξάπλωση της κρίσης στις περιφερειακές τράπεζες, αναμένουμε ότι η Fed θα προχωρήσει σε μια τελική αύξηση επιτοκίων 25 μονάδων βάσης πριν σταματήσει για να εκτιμήσει τον αντίκτυπο της σημαντικής και ταχείας σύσφιξης μέχρι σήμερα», έγραφαν νωρίτερα οι στρατηγικοί αναλυτές της Mizuho, ​​Evelyne Gomez-Liechti και Helen Rodriguez. Το εκτελεστικό συμβούλιο της Fed είχε σημειώσει στην τελευταία συνεδρίαση ότι ενδέχεται να απαιτείται περαιτέρω σύσφγιξη. Η στάση αυτή ήταν σαφώς ηπιότερη σε σχέση με τον Μάρτιο του 2022, όταν έλεγε ότι υπάρχει ανάγκη για συναπτές αυξήσεις.

Στην αβεβαιότητα έρχεται να προστεθεί η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ. Έως την 1η Ιουνίου – ημερομηνία κατά την οποία το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να ξεμείνει από μετρητά – ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και τα μέλη του Κογκρέσου έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν για να βρουν μια λύση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στις αμερικανικές εταιρείες κατέγραψαν τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και εννέα μήνες, σε μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 296.000 έναντι 142.000 θέσεων τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ADP Research Institute, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν τις μισές περίπου θέσεις. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Έκπληξη από την αύξηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Το δίλημμα της Fed: Νέα αύξηση επιτοκίων προεξοφλεί η αγορά

Wall Street: Επέστρεψε ο φόβος για τις τράπεζες – Πτώση άνω του 1% και για τους τρεις δείκτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News